JKA Byg er etableret i 2004 af tømrermester Jens K. Andersen. Firmaet har sit udgangspunkt i Nr. Vorupør, som ligger i det naturskønne Thy. Som lokal og professionel tømrer, har vi igennem tiden udført en bred vifte af opgaver som vi med stolthed kan henvise til. Vi laver alle former for tømrerarbejde, for private og offentlige, som blandt andet tilbygninger, terrasser, tag og gulve.

I 1894 byggede Jens Kr. Andersen fyrtårnet i Vorupør, det fyrtårn har været et af vartegnene for Vorupør lige siden - Tidens tand har lagt sin hånd på tårnet - og heldigvis har borgere i Vorupør med Hans Thomsen i spidsen skaffet midler til en restaurering - og her i 2006 er Jens Kr. Andersen i gang igen med at renovere det bevaringsværdige fyrtårn , som led i en større plan , der også indeholder det lille fyrtårn, Vorupørs karakteristiske klokke og kanonkugle samt kystbåden Thabor.

Nu er det ikke sådan at Jens Kr. Andersen er en sejlivet herre, der har oplevet tre århundreder og dermed kan bære betegnelsen Danmarks ældste mand, men de familiemæssige bånd er der. - Nutidens Jens Kr. Andersen er mester selv Tømrerfirmaet JKA Byg i Vorupør - det var ham der har fået det spændende arbejde med at renovere de to fyrtårne -

Jens Kr. Andersen fra 1894 er den navnkundige Jens ”Spilmand” fra bådbyggeriet, det der i dag er museum i Vorupør. Jens Spilmand er tipoldefar til Jens Kr. fra JKA - der har endda været en Jens Kr. Andersen mellem de to - Jens Spilmands barnebarn og vore dages Jens Kr. ´s farfar hed også sådan.

- Det er også historien om folkene fra Fiskercompagniet i den flotte hvide bygning ved landingspladsen - og forbindelsen er der stadig - Inger og Per Andersen, der ejer Fiskercompagniets Detailsalg er forældre til Jens Kr. (JKA)

- Det var faktisk først her for et par dage siden, at historiestærke ældre Vorupørboer gjorde mig opmærksom på ”den røde tråd” - og det er da lidt sjovt, at ens tipoldefar med samme navn har bygget det, man går og renoverer på.

- Jeg har restaureret med skyldig respekt for det gamle træ, der er brugt frem for nyt - men det har været gode sager, det er bygget af.​

Her i fyrtårnet blev der tændt op hver aften ved mørkets frembrud - og når fiskerne var på havet skulle i land vidste de, at når de to fyr stod på linje, var de fri af molen og kunne søge mod land.

Fyrtårnet får en ordentlig omgang nu - og skulle det få brug for en kærlig hånd om hundrede år igen - kunne det være, der også var en tømrer til den tid, der hed Jens Kr. Andersen - og var mange gange tipoldebarn til Jens Spilmand.​